Jätä pinaatti yhden rkl. vettä keskilämmöllä noin 1 min. paistinpannulla kutistumaan sekoittaen. Huuhtele pinaatti siivilässä kylmän veden alla. Purista ylimääräinen vesi pois ja soseuta pinaatti sauvasekoittimella tasaiseksi.
Ainesosat
Voi joulupuupizza
Yllätä vieraasi (ja joulupukki!) tänä vuonna kasvipohjaisella joulukuusipizzallamme, joka on valmistettu Plant-based balls -jauheesta.
VALMISTUS
Sekoita jauhot hiivan, pinaattisoseen, oliiviöljyn, veden ja suolan kanssa suuressa kulhossa lastalla. (veden määrä riippuu pinaattisoseen vesimäärästä, taikina voi olla pehmeää ja hieman tahmeaa, muuten lisää vähän vettä tai jauhoja). Vaivaa taikinaa käsin keittiön työtasolla noin 8-10 minuuttia. Kaada taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Esilämmitä uuni 230 ℃. Leikkaa kasvikset täytteenä: Puolita paprikat ja leikkaa toinen puolisko poikittain ohuiksi 'seppeleiksi'. Leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja tomaatit puoliksi. Leikkaa jäljellä olevasta paprikasta tähti joulutähtileikkurilla.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Tasoita kohonnut taikina ja muotoile siitä talouspaperille pizza-joulukuusi. Aloita muodostamalla taikinasta kolmio, jonka jälkeen voit muodostaa 4 kulmaa molemmille puolille ja rungon alareunaan (voit myös leikata taikinan kulmat, jotta ne on helpompi muotoilla.
Lusikoi tomaattikastike pizzan joulukuusen reunaan, ripottele päälle oreganoa ja jaa juusto tomaattikastikkeen päälle.
Levitä nyt mukava kuvio paprika-sipuliseppeleistä ja asetele Hälsans kök Plant-based Balls
Paista joulukuusenpizzaa uunin keskiosassa noin 12-18 minuuttia.
Koristele pizza paprikan joulutähdellä, basilikan lehdillä ja granaattiomenan siemenillä.