Kuumenna öljy pannulla ja paista porkkana, selleriä, valkosipuli ja sienet yhdessä noin 5-10 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää loput ainekset, paisti soijarouheen. Keitä kastiketta 15-20 minuuttia, kunnes se on sakeutunut.
Ainesosat
2 pakettia Hälsans Kökin soijarouhetta
2 isoa porkkanaa, hienonnettuna
1 selleri, hienonnettuna
1 iso sipuli, hienonnettuna
200 g viipaloituja sieniä
800 g tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl hiivauutetta
2 rkl oliiviöljyä
Hyppysellinen muskottipähkinää
Tuoretta jauhettua mustapippuria
50 g raastettua vegaanista juustoa tai italialaista juustoa, esim. parmesaania
25 g tuoreita basilikan lehtiä
VEGAANINEN SPAGHETTI BOLOGNESE
Lähde kanssamme makumatkalle Italiaan! Klassikosta inspiroituneena, kehittelimme vegaanisen spaghetti bolognesen juuri sinulle. Maista ja ihastu!
VALMISTUS
1. Valmista kastike
2. Keitä pasta
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Pastan kypsennettyä valuta vesi pois, mutta säästä pastavettä noin 3-4 rkl verran.
3. Sekoita soijarouhe ja tomaattikastike
Sekoita soijarouhe tomaattikastikkeeseen ja kuumenna noin 3-4 minuuttia. Lisää tarvittaessa pastasta säästetty keitinvesi.
4. Koristele ja tarjoile
Tarjoile Bolognese kastike spaghetin, raastetun parmesanin tai vegaanisen juuston sekä basilikan kera.
RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving
hiilihydraatit
23.8 grammaa
energia
378.6 kilokaloria
rasvat
18.2 grammaa
proteiini
29.8 grammaa