Valmista samosataikina reseptin mukaan tai käytä valmista filo-taikinaa.
Ainesosat
Intialaiset reseptit: vegaaninen samosas
Nämä herkulliset ja vegaaniset intialaiset samosat ovat täydellinen juhlavälipala tai esimerkiksi alkupala intialaiselle illallismenullesi. Reseptissä on käytetty Hälsans Kökin soijarouhetta. Ihanat samosat tuovat mukanaan makuja intialaisesta keittiöstä!
VALMISTUS
Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Keitä herneet ja perunat kiehuvassa vedessä kypsiksi ja huuhtele sitten kylmän veden alla. Hienonna sipuli, valkosipuli ja vihreä paprika ja raasta inkivääri.
Kuullota sipuli, valkosipulia ja inkivääriä pienessä määrässä öljyä läpikuultaviksi ja mausta pippurilla. Lisää Garam masala ja kurkuma. Lisää Hälsans Kök soijarouhe. Sekoita lopuksi joukkoon kuutioidut perunat ja herneet ja mausta suolalla ja chilillä.
Kauli taikina ohueksi pienellä jauhomäärällä ja leikkaa n. 12 x 12 cm paloiksi. Levitä täytettä oikeaan yläkulmaan. Voitele taikina pienellä määrällä vettä.
Taita ensin ylhäältä vasemmalta oikealle täytteen päälle ja kiinnitä reunat. Taita sitten alhaalta vasemmalta oikealle ylimääräinen taikina täytteen päälle. Voitele vedellä.
Paista samosoja 170-asteisessa paistoöljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita.
Jos käytit filo-taikinaa, paista samosoja n. 15 minuuttia 180°C uunissa.
Tarjoile esimerkiksi "raidan" (jogurttikurkkukastike), mango "chutney" ja/tai tomaatti "reish" (intialainen tomaattisalsa) kanssa.
Samosa taikina:
225 g jauhoja
125 ml vettä
1 rkl öljyä (maapähkinä tai auringonkukka)
suolaa