Kuori ja leikkaa salottisipulit kuutioiksi. Irrota mangot kivestä. Kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Kuumenna kaksi rkl öljyä kattilassa. Kuullota salottisipulia siinä. Ripottele päälle ruskeaa sokeria anna karamellisoitua kullanruskeaksi. Kaada appelsiinimehua, portviiniä ja etikkaa, ja anna kiehua. Kääntele joukkoon mangokuutiot, appelsiinin raastettu kuori, inkivääri, chili, kaneli, kurkuma, neilikka ja tähtianis. Peitä ja hauduta noin 20 minuuttia. Mausta chutney-suolalla.
Ainesosat
VEGGIE BOWL SOIJAROUHEELLA
Valmista herkullinen kasvisruoka Hälsans Kökin soijarouheella. Ateria on mausteinen ja täynnä maukkaita ainesosia, kuten couscousia ja appelsiini-mangochutneya.
VALMISTUS
Kuori palsternakka ja punajuuret. Leikkaa palsternakka pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa punajuuret veneiksi. Kuumenna kaksi rkl öljyä kattilassa. Paista siinä punajuuria ja palsternakkaa noin 15 minuutin ajan samalla käännellen. Ripottele päälle hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese timjami ja rosmariini ja ravista kuivaksi. Poimi lehdet tai neulat. Kuori ja leikkaa valkosipuli kuutioiksi. Puhdista, pese ja hienonna kevätsipulit. Laita kulhoon couscous, karpalot ja kardemumma. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada couscous päälle. Sekoita huolellisesti ja anna turvota vähintään 10 minuuttia.
Kuumenna kaksi rkl öljyä kattilassa. Paista Hälsans Kökin soijajauhe rapeaksi. Sekoita joukkoon kevätsipuli, valkosipuli, timjami ja rosmariini, kuullota. Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla, kuminalla ja raastetulla sitruunankuorella.
Puolita granaattiomena ja poista siemet. Puhdista couscous haarukalla. Tarjoile kulhoissa soijarouheen, palsternakan ja punajuurien kanssa. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja koristele tarvittaessa vesikrassilla. Tarjoile appelsiinimangochutneyn kanssa. (Muun mangochutneyn voi säilyttää jääkaapissa noin viikon).