Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
KASVISKULOJA SENSATIONALISTA HACK-, CUSCOUS- JA APPELSIINI-MANGO-CHUTNEY-, EGETAARIC-KULOLLA SENSATIONALISTA HACK-, KUSKUUS- JA APPELSINSI-MANGO-CHUTNEY-TULLA

VEGGIE BOWL SOIJAROUHEELLA

Serving 4 annosta
Kesto 1 H. 5 MIN
Vaikeusaste väli-

Ainesosat

2 pakkausta Hälsans Kökin soijarouhetta
4 salottisipulia
2 mangoa
1 punainen chili
1 inkiväärimukula (n. 20 g)
6 ruokalusikallista öljyä
3 rkl ruskeaa sokeria
1 dl appelsiinimehua
2 rkl valkoista portviiniä
2 rkl sherryetikkaa
luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 Kanelitanko
1 valkosipulinkynsi
Suolaa ja pippuria
2 pientä punajuuren mukulaa
1 kevätsipuli
200 g couscousia
2 rkl nestemäistä hunajaa
350 g palsternakkaa
Tuoretta timjamia
1/2 tl kurkumaa
Rosmariinia
50 g karpaloita
2 tl Kardemummaa
3 dl kasvislientä
cayennenpippuri
kumina
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
1 pieni granaattiomena
Shiso-krassi (koristeeksi)
KOPIOI RAAKA-AINEET
Ingredients copied to clipboard!

VEGGIE BOWL SOIJAROUHEELLA

Valmista herkullinen kasvisruoka Hälsans Kökin soijarouheella. Ateria on mausteinen ja täynnä maukkaita ainesosia, kuten couscousia ja appelsiini-mangochutneya.

VALMISTUS

1. Valmista täyte

Kuori ja leikkaa salottisipulit kuutioiksi. Irrota mangot kivestä. Kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Kuumenna kaksi rkl öljyä kattilassa. Kuullota salottisipulia siinä. Ripottele päälle ruskeaa sokeria anna karamellisoitua kullanruskeaksi. Kaada appelsiinimehua, portviiniä ja etikkaa, ja anna kiehua. Kääntele joukkoon mangokuutiot, appelsiinin raastettu kuori, inkivääri, chili, kaneli, kurkuma, neilikka ja tähtianis. Peitä ja hauduta noin 20 minuuttia. Mausta chutney-suolalla.

2. Valmista juurekset

Kuori palsternakka ja punajuuret. Leikkaa palsternakka pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa punajuuret veneiksi. Kuumenna kaksi rkl öljyä kattilassa. Paista siinä punajuuria ja palsternakkaa noin 15 minuutin ajan samalla käännellen. Ripottele päälle hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Valmista kastike ja mausteet

Pese timjami ja rosmariini ja ravista kuivaksi. Poimi lehdet tai neulat. Kuori ja leikkaa valkosipuli kuutioiksi. Puhdista, pese ja hienonna kevätsipulit. Laita kulhoon couscous, karpalot ja kardemumma. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada couscous päälle. Sekoita huolellisesti ja anna turvota vähintään 10 minuuttia.

4. Paista fileesuikaleet

Kuumenna kaksi rkl öljyä kattilassa. Paista Hälsans Kökin soijajauhe rapeaksi. Sekoita joukkoon kevätsipuli, valkosipuli, timjami ja rosmariini, kuullota. Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla, kuminalla ja raastetulla sitruunankuorella.

5. Koristele ja tarjoile

Puolita granaattiomena ja poista siemet. Puhdista couscous haarukalla. Tarjoile kulhoissa soijarouheen, palsternakan ja punajuurien kanssa. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja koristele tarvittaessa vesikrassilla. Tarjoile appelsiinimangochutneyn kanssa. (Muun mangochutneyn voi säilyttää jääkaapissa noin viikon).

RAVITSEMUSTIEDOT

Typical values

Per Serving

hiilihydraatit
113 grammaa
energia
687.3 kilokaloria
rasvat
15.2 grammaa
proteiini
33.6 grammaa