Hienonna sienet monitoimikoneella. Hienonna myös sipuli, persilja ja porkkana.
Ainesosat
VEGAANINEN WELLINGTON
Haasta sisäinen kokkisi tekemällä nämä vegaaniset Wellingtonit, jotka on valmistettu Hälsans Kökin vegaanisesta Sensational Burgerista.
VALMISTUS
Paista sipuli ja porkkana pannulla öljyssä ja lisää sienet. Anna kiehua minuutin ajan sekoittaen, lisää viini ja anna seoksen hautua, kunnes kosteus on melkein haihtunut.
Kaada kerma pannulle ja anna hautua paksuksi, levittyväksi seokseksi. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Anna jäähtyä. Kuori selleri ja leikkaa n. 3 mm:n viipaleiksi. Leikkaa ne samankokoisiksi kuin kasvishampurilaiset, paista niitä öljyssä muutama minuutti ja anna jäähtyä.
Paista hampurilaisia hetken aikaa pienessä öljyssä korkealla lämmöllä, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Ota ne pois pannulta ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja anna taikinaviipaleiden sulaa.
Kauli piirakkataikinaviipaleet yksitellen noin puoleen alkuperäisen viipaleen koosta. Aseta keskelle siivu selleriä ja laita päälle hampurilainen.
Levitä kerros sienisekoitusta hampurilaisen päälle. Voitele taikinan reunat vedellä ja käännä päät toisiaan kohti täytteen päälle. Purista saumat yhteen ja laita pakkaus leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa tähdet kahdesta ylimääräisestä taikinaviipaleesta.
Voitele kaikki hampurilaiset ja tähdet vatkatulla munalla tai pienellä määrällä vettä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista niitä noin 10 minuuttia leivinpaperilla päällystetyllä pellillä kullanruskeiksi.
Paista hienonnettu salottisipuli voissa läpikuultavaksi ja lisää sienet (karkeasti pilkottuna). Sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä hetki. Soseuta punaviinillä ja anna kiehua hetki. Lisää liemi, kiehauta ja keitä muutama minuutti. Leikkaa 1 cm parsojen pohjasta ja kypsennä ne rapeiksi (noin 4 minuuttia). Valuta ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytekastikkeet kastikkeen, parsan ja tähtien kanssa.