Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita kurpitsat pituussuunnassa ja poista siemenet. Voitele leikatut reunat oliiviöljyllä, ripottele kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita ne pellille leivinpaperille.
Ainesosat
TAEYTETTY BUTTERNUT
Kokeile täytettyä kurpitsareseptiä, joka on valmistettu vegaanisesta jauhelihasta, karpaloista, omenasta ja pekaanipähkinöistä. Tämä ruokalaji maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttää!
VALMISTUS
Paista kurpitsoja noin 40 minuuttia ja käännä niitä puolivälissä, kunnes ne ovat kypsiä ja vaalean värisiä.
Hienonna pähkinät ja kuivatut karpalot karkeasti ja leikkaa omena pieniksi paloiksi. Keitä sillä välin riisi tai kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna yrtit hienoksi ja jätä muutama tarjoiluksi lopuksi.
Murskaa ja paista lastalla vegaaninen jauheliha oliiviöljyssä suuressa pannussa kevyesti ruskeaksi. Lisää yrtit, omenanpalat, pähkinät ja karpalot ja jatka keittämistä 3-4 minuuttia. Lisää sitten keitetty riisi/quinoa ja sekoita hyvin.
Ota kurpitsat pois uunista. Anna niiden jäähtyä 5 minuuttia ja kaavi sitten lusikalla osa kypsennetystä lihasta kurpitsan kaulasta. Leikkaa kurpitsa paloiksi ja sekoita riisi/quinoa ja vegaaniseen jauhelihaseokseen. Täytä kurpitsat uudelleen seoksella ja kuumenna niitä uunissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Laita tuoreet karpalot pieneen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että hedelmät juuri ja juuri peittyvät. Lisää siirappi ja keitä, kunnes karpalot turpoavat. Tarjoa kurpitsa karpaloiden, salvialehtien ja rosmariinin kanssa.