Leikkaa taatelit paloiksi, viikunat kuutioiksi ja hienonna pekaanipähkinät karkeasti. Valmistele karpalot ja granaattiomenan siemenet.
Ainesosat
100 g pesty sekasalaattia (esim. tammenlehti, rucola, punainen salaatti, lammassalaatti, punajuuri ja endiivi)
75 g granaattiomenan siemeniä tai puolikas granaattiomena
4 tuoretta viikunaa
4-6 päivämäärää
30 g pekaanipähkinöitä
2 rkl kuivattuja karpaloita
1 pieni punasipuli
6 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl granaattiomenasiirappia
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
suola
pippuri
Hälsans Kök falafel
Jouluseppele
Tämä kasvisseppelesalaatti Hälsans Kökin falafeleilla on kaunis, jaettava herkku jouluillalliselle.
VALMISTUS
1. Valmista raaka-aineet
2. Valmista kastike:
Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi ja sekoita vispilällä oliiviöljyn, granaattiomenasiirapin ja balsamiviinietikan kanssa hyvin sekoittuvaksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
3. Salaattiseppeleen valmistus
Varmista salaattipyyhkeellä (jos olet itse pessyt) että salaatti on kuivaa ja tarjoile salaatti seppeleenä isolla lautasella.
4. Koristele seppele
Levitä taateleita, viikunoita, granaattiomenan siemeniä, pekaanipähkinöitä ja karpaloita seppelesalaatin päälle.
5. Koristele ja tarjoile
Paista falafelit juuri ennen tarjoilua pakkauksen ohjeen mukaan rapeiksi ja levitä salaatin päälle. Kaada päälle hieman kastiketta ja tarjoile loput erikseen.
Ruoanlaittovinkkejä
Tarjoiluehdotuksia
Herkullinen (pita)paahtoleivän ja valitsemasi hummuksen kera.
RAVITSEMUSTIEDOT
Typical values
Per Serving
hiilihydraatit
63.4 grammaa
energia
1049.7 kilokaloria
rasvat
32.6 grammaa
proteiini
7.6 grammaa