Kuumenna uuni 180 asteeseen ja anna taikinan sulaa.
Leikkaa kurpitsa osiin, poista siemenet, kuori ja leikkaa samankokoisiksi kuutioiksi. Keitä kurpitsaa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Soseuta 2/3 sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
Ainesosat
Ilkikurinen Kurpitsapiirakka
Älä anna aavemaisten kasvojen pelotella sinua! Tämä vegaaninen kasviskurpitsapiirakka on täydellinen lisä Halloween-juhliin. Siinä on käytetty Hälsans Kökin fileesuikaleita.
VALMISTUS
Sekoita kurpitsasoseeseen maito, crème fraiche, juusto ja muna. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
Paista Hälsans Kök fileesuikaleita muutama minuutti öljyssä vaaleanruskeiksi, sekoita joukkoon mausteseos ja ota ne pois pannulta ja anna jäähtyä hetki.
Voitele leivinkulho pienellä määrällä öljyä ja vuoraa se leivinpaperilla. Aseta taikinaviipaleet yhteen. Kauli taikina suureksi levyksi ja vuoraa sillä uunivuoka.
Kaada kurpitsaseos uunivuokaan ja levitä päälle jäljelle jääneet kurpitsapalat ja Hälsans kök fileesuikaleet. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Kauli lehtitaikinalevyt päällekkäin kakkuvuoan kokoiseksi levyksi, aseta se leivinpaperin päälle ja leikkaa niistä "pelottavat" kasvot. Voitele maidolla tai kananmunalla ja paista uunissa pellillä ruskeaksi ja laita valmiit kasvot piirakan päälle. Voit käyttää koristelussa myös muita Halloween koristeita.