Keitä riisi vedessä, jonka voit maustaa mielesi mukaan esimerkiksi suolalla tai liemikuutiolla. Valuta ylimääräinen vesi pois ja anna riisin jäähtyä.
Irrota salaatinlehdet ja laita ne kylmään veteen. Puolita varovasti avokado, poista sen sisältä kivi ja kuoret, leikkaa sopivan ohuiksi viipaleiksi ja ripottele lopuksi päälle limetin mehua.
Ainesosat
Burrito bowl fileesuikaleilla
Kokeile tätä vegaanista burritoannosta! Inspiroiduimme meksikolaisesta keittiöstä ja kehitimme vegaanisen burrito bowlin. Tässä helpossa ja herkullisessa reseptissä on käytetty Hälsans Kök fileesuikaleita.
VALMISTUS
Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Valuta pavuista sekä maissista ylimääräinen vesi pois. Leikkaa varovasti sipuli hyvin ohuiksi renkaiksi.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa neohuiksi siivuiksi ja paista niitä hetki pannulla öljyssä, jotta niistä tulee rapeita. Mausta oman makusi mukaan esimerkiksi suolalla ja pippurilla.
Paista Hälsans Kökin fileesuikaleita pienessä öljyssä pakkauksen ohjeen mukaisesti, elikKuumenna tilkka öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää fileesuikaleet ja paista noin 5 minuuttia. Kääntele fileesuikaleita paiston aikana, jotta ne paistuvat tasaisesti rapeiksi.
Kaada vesi pois salaatinlehdistä ja ssettele salaatinlehdet kulhoihin. Levitä päälle jäähtynyt riisi. Laita sitten vihannekset kulhoon ja paistetut fileesuikaleet niiden päälle. Ripottele kasviksiin hieman savustettua paprikaa ja koristele oman makusi mukaan esimerkiksi tuoreella korianterilla ja limetillä. Jos pidät mausteisesta ruuasta, voit myös lisätä jalapenoja.
Tuoreen jalapenon viipaleet säilyvät helposti, kun lisäät niihin vähän etikkaa, suolaa ja sokeria. Anna niiden olla seoksessa tunnin ajan. Suosittelemme kokeilemaan niitä esimerkiksi tortillalastujen ja smetanan kanssa. Herkullista!