Kuori kurpitsa, raasta se ja viipaloi kuutioiksi. Keitä puolet kurpitsan kuutioista vedessä ja lisää maun mukaan suolaa keitinveteen.
Ainesosat
Pastakurpitsalla
Maista tätä herkullista Hälsans Kökin kasvispullista valmistettua pastaa, joka on täydellinen ruoka kylmiin päiviin!
VALMISTUS
Leikkaa kesäkurpitsa sopiviksi kuutioiksi ja hienonna tavallinen sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatti sopiviksi kuutioiksi. Irrota timjaminlehdet varovasti oksista ja pilko ne hienoksi.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista hienonnettu tavallinen sipuli, hienonnettu valkosipuli ja hienonnettu timjami sekä loput kurpitsa- ja kesäkurpitsakuutiot pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä. Laita pannulle kansi ja anna ainesten hautua noin 10 minuuttia kannen alla.
Raasta sitruuna pannulla olevien kurpitsojen päälle. Lisää joukkoon tomaattipyree ja kuutioidut tomaatit. Paista sekoitusta hetki ja mausta oman maun mukaisesti suolalla ja pippurilla.
Valuta keitetystä kurpitsasta ylimääräiset vedet pois. Muussaa kurpitsa tehosekoittimella hienoksi seokseksi ja kaada pannulla olevan kurpitsa-seoksen joukkoon. Lisää seuraavaksi joukkoon keitetty pasta. Lisää joukkoon tarvittaessa lisää kurpitsaa, jotta seos pysyy nestemäisenä.
Laita oliiviöljyä paistinpannulle ja paista Hälsans Kök kasvispullia muutama minuutti kunnes ne ovat rapeita. Kaada pastaseos uunivuokaan ja levitä Hälsans Kök kasvispullat päälle. Ripottele uunivuuan päälle hieman vegaanista juustoa ja anna paistua noin 5 minuuttia uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pinta on ruskistunut kauniisti.
Ruoanlaittovinkkejä
Reseptiin: https://www.halsanskok.fi/resepti/vegaaninen-intian-samosas